Online WEB Services

Our marketing team can also assist you with a company website, webshop and all web related tasks you might need

När du behöver en WEBSHOP

Många skapar sin egen hemsida idag med olika verktyg som finns på nätet. Vissa även erbjuder gratis grundverktyg och en del skapar sidor helt från grunden. En hemsida för ett företag eller nån slag av verksamhet kan göras rätt förmånligt.

Men fast man ibland använder en gratis webmodell, betyder det inte automatiskt att du får en helt gratis hemsida. Exempelvis att laga en väl fungerande WEBSHOP kräver kunskap som: integrering av betalningsmetod samt en massa olika viktiga detaljer gällande order hantering med kvitton, meddelanden som då automatiskt hör till vid en modern WEBSHOP. Att sätta igång en WEBSHOP eller ecommerce är tyvärr inte gratis.

Vi reder ut en del begrepp här nedan gällande websidor och webshop. Vi kan hjälpa dig skapa en hemsida med en webshop för ditt företag från färdiga grundmallar som vi modifierar åt just ditt företag. Genom färdiga grundmallar kan vi göra arbetet snabbare, och din sida blir således alltså billigare. Vi behöver inte bygga sidan från grunden med html kod som man måste göra förr. Också kan vi idag bygga sidor som är så att säga responsiva som fyller ut skärmen på din mobil, platta eller vilken storlek på pc skärmen som helst. Du har säkert stött på sidor där halva rutan lämnar blank och den fungerar ej bra på din smart telefon, då är sidan uråldrig och även osäker. Våra nya sidor vi skapar idag är säkra, då ser webadressen ut såhär:

https://www.tradek.fi och här märker du ett S strax efter http. Detta betyder SECURE och den är säkrad med Transport Layer Security (TLS) varav domänet kräver en SSL certificate to be signed and implemented by a Certification Authority (CA) som sidan då uppfyller.

En sida som INTE har detta S är osäker, och på såna sidor skall du ABSOLUT inte handla något, ej heller lämna dina känsliga personuppgifter, för de är då tillgänliga för såna som söker efter känslig, oskyddad info på nätet. Lite oroväckande är det, att det finns tyvärr en hel massa websidor ännu idag på nätet som INTE har uppgraderat sina hemsidor, och som saknar detta S. Alla såna websidor borde alltså uppdateras eller tas bort från webben. Gratis sidor och billiga metoder lämnar oftast bort sånahär detaljer

Våra websid mallarna kostar inget när vi bygger din sida utifrån en sådan, utan det som verkligen kostar är tiden vi sätter ner på att fixa allting tillsammans. Men vi har redan sparat in en massa tid och kan koncentrera oss på andra väsentliga saker på din nya sida. Att få opp en hemsida på nätet kostar också, alltså kostnaden för att hemsidan ligger på en server. Den som äger webhotellet vill ha en månadsavgift. Detta kallas hosting. 

Som företagare, du träffar en kund och vill ge dem ditt "visitkort", då vill du ju visa vilken verksamhet du håller på med, visa dina tjänster och produkter, men det ger tyvärr inget proffsigt intryck om du bara säger att "jag har en sida på facebook" mina produkter finns på facebook marketplace! 

En sida på fb tjänar bara din egen vänkrets som gillar och delar, men den når INTE utanför din egen krets. För att göra det måste du då betala ads åt fb, och det är ju också ett alternativ, men dina ads där når en otroligt lite skara. Oftast bara en cirkel runt din egen ort, men effektivare marknadsföring är nog isåfall google adwords som man hänvisar till din nya hemsida. Vi brukar säga såhär, en kombination att använda både fb och en egen hemsida med google adwords annonser är det bästa sättet att nå ut till publiken.

I vissa fall kanske din kund ej ens har ett facebook konto, eller de kanske inte orkar logga in på fb för att söka upp dig. Alltså kunden kanske inte hittar dig på facebook, detta betyder är du en företagare, skall du inte lita dig bara på facebook.

En hemsida är inte seriös heller med en gratis tjänst som ej har ett eget domän. Du har kanske sett nån sida som haft en adress såhär. www.byggfix.webserv.com När du ser en PUNKT i mitten mellan namnet och tjänsten (server namnet) visar det att sidan är gjord med en gratis platform och de har inget eget domännamn. Detta ser ej proffsigt ut, ej heller finns nån garanti att denna sida är uppe efter en tid, det som är gratis har ingen pålitlighet.

Genom att registrera ett eget doman namn får din sida ett sånthär namn: www.byggfix.fi och det börjar se proffsigt ut. Kort, tydligt och bra. Finns inga lediga korta namn för ditt företag måste man ju använda ett längre namn, men namnet skall vara lätt att minnas.

Vi erbjuder dig den tjänsten att vi tar hand om alla dessa detaljer, fast vi ej helt "skapar" eller "bygger" din nya hemsida så sätter vi i alla fall igång sidan med alla dessa praktiska detaljer så att sidan kommer upp på nätet, får ett eget namn osv

Vid behov kan vi även ordna så att du får din gmail epost att få samma namn som din hemsida, exempelvis såhär: 

pelle@byggfix.fi Detta ser ju mycket proffsigare ut än bara pelle@gmail.com 

I google suite professional finns massor av verktyg man kan använda för hemsidan, det finns sidstatistik, analys av hemsidan, man ser varifrån web trafiken kommit osv. Alla dessa tjänster och möjligheter kan vi erbjuda dig mot en beställning.

En hemsida syns ju ej heller på google sökningar utan sökord insatta på de rätta ställen. Detta kallas SEO (Search Engine Optimization). Jag har jobbat med att skapa hemsidor sedan 2001 och internet och google har ändrat radikalt under dessa år.

Vi brukar få våra sidor förr att synas på #1 plats på sökningarna, men det har blivit svårare och svårare att synas nuförtiden, och metoderna har ändrat. Google också har gjort det svårare att enkelt "rankas" som det heter.

Men vi har i alla fall nya metoder och möjligheter vi använder och lyckas rätt bra i sökmotoroptimeringarna vilket kommer just din sida till god också. Vill du ha effektiv marknadsföring av din nya hemsida kan man ju använda google adwords som ju kostar för varje klick.

Vi kan också sätta in embed koder så man kan använda utomstående tillägg på din sida. Det finns massor av olika tillägg.

Några av de vanligaste tilläggen vi gjort på några av våra sidor vi skapat:

  • Bokningskalender för en tjänst: https://www.massagepunkten.fi 
  • Facebook tillägg, se lägst nere på sidan: https://www.elim.fi 
  • Delnings knappar, dessa syns på vänster kant på flera av hemsidorna
  • Vi fixar dig en LOGO också när du vill
  • Vi gör även PRODUKT manualer till din produkt

Use Copy iFrame