Ostoprosessi - Asunnon osto Espanjasta

03.01.2020

Asuntokauppaan Espanjassa liittyy monimutkaisia teknisiä, taloudellisia ja oikeudellisia asioita, joita on työläs selvittää itse. Ostokonsulttina huolehdimme puolestasi, että kaupat tehdään oikein. 

Meidän palvelu on sinulle ostajana ilmainen. Saamme palkkiomme myyjältä. 

Me etsimme sopivia asuntoja työkseemme. Ota asunnon metsästykseen kumppaniksi Tradek Real Estate, niin löydät unelmiesi asunnon todennäköisemmin 

Saat kohteesta oikeat tiedot, ja kauppa tehdään myös sinun etusi ja oikeutesi huomioiden

Olemme yhdistäneet voimamme useamman paikallisten välittäjien kanssa joten voimme esittää kaikki Aurinkorannikon suosikkikohteet.

Vaikka asunnon osto Espanjasta vaikuttaisikin helpolta, liittyy siihen kuitenkin paljon paperityötä ja hoidettavia asioita. Siksi me haluamme auttaa teitä!

Oman mausteensa tähän haasteellisuuteen tuo espanjan kieli. Asuntokauppaa on Espanjassa hyvin hankalaa hoitaa esimerkiksi englannin kielellä. Siksi alueen tunteva ja espanjaa puhuva välittäjämme on korvaamaton apu.

Palvelumme on sinulle ostaja ilmainen joten ota meihin rohkeasti yhteyttä! Palkkiomme saamme asunnon myyjältä!

Espanjassa kiinteistön osto on juridinen prosessi ja asianajajan (Abogado) käyttö, joka puhuu äidinkieltäsi on vältämättömyys. Asianajajasi varmistaa, että omaisuus on velaton ja kaikki asiaan kuuluvat verot ja kulut ovat ajan tasalla ja maksettu.

Asianajajasi voi myös auttaa muissa asioissa, kuten hoitaa sähkö- ja vesiliitännät ja kaikesta tärkeintä espanjalaisen testamentin. Suomessa tehty testamentti pätee myöskin Espanjassa, mutta on suositeltavaa tehdä yleinen espanjalainen testamentti, joka määrittää Espanjassa olevan omaisuuden jakoperusteet.

Vaihe 1 - NIE numeron hankinta (Foreign Identification Number)

NIE numeroasi tarvitset:

 • Omaisuuden ostamiseen ja myymiseen
 • Kotisi vakuuttamiseen
 • Moottoriajoneuvon ostoon
 • Kunnallistekniikan sopimuksiin, kuten sähkö, vesi, puhelin jne
 • Asuntolainaan tai muuhun lainaan
 • Espanjan verojen maksamiseen
 • Paikalliseen espanjalaiseen terveudenhuoltopalvelun käyttämiseen

On olemassa 2 tapaa hankkia NIE numero:

 1. Asianajajasi voi hankkia NIE numeron puolestasi Valtakirjalla
 2. Jos teet sen itse, sinun täytyy mennä paikalliselle poliisiasemalle, "National Police Station", Ulkomaanosastolle, "Departmento de Extranjeros" ja pyytää NIE:n hakemuslomake. Seuraavat asiakirjat on toimitettava poliisiasemalle NIE:n hakemuksen mukana: Alkuperäinen hakemuslomake, joka on täytetty ja allekirjoitettu ja valokopio seuraavista asiakirjoista:
 • Passi ja siitä valokopio
 • Osoite Espanjassa
 • Kirjallinen perustelu, miksi tarvitset NIE:n (joko asianajajaltasi, yleiseltä notarilta, pankinjohtajalta, jne.)

Alkuperäiset dokumentit palautetaan sinulle. Sinun täytyy myöskin selvittää, milloin voit hakea NIE-dokumentin. Normaalisti tässä prosessissa menee 1-8 viikkoa. Käväise poliisiasemalla 2 viikon kuluttua tarkistamassa, joko se on valmis ja jatkaa käymistä säännöllisin välein, kunnes se on valmis. NIE on A4 kokoinen virallinen asiakirja.

Säilytä tämä asiakirja turvassa, koska tulet tarvitsemaan sitä myöhemmin.

Vaihe 2 - Kiinteistönvälittäjä ja kiinteistö

Neuvomme, että käytät vain yhtä kiinteistönvälittäjää - joka tuntuu antavan sinulle parasta palvelua - joka organisoi kaikki katselmukset. Tradek Real Estate auttaa sinua juuri tässä asiassa alusta loppuun

Suurin osa kiinteistöistä on useiden eri välittäjien myynnissä ja kaikki välittäjät toimivat yhteistyössä keskenään. Tästä ei kuitenkaan koidu kustannuksia teille - kaikki tämä on veloituksetta. Tradek Real Estate ei veloita teiltä mitään, vaan meidän palkkio tulee asunnon myyjältä

Ja nyt seuraa itse katselmukset - kaikki mieleisesi ja valitsemasi kiinteistöt.

Asioiminen Tradekin kanssa tarkoittaa, että:

 • Et käy katsomassa samaa kiinteistöä enempää kuin kerran.
 • Saat irti mahdollisimman paljon katselmuksistasi ja ne voidaan organisoida paremmin ja joustavammin, eikä niistä tule turhaa ylimääräistä stressiä.
 • Henkilökohtainen välittäjäsi oppiin nopeasti tietämään, mitä olet todella hakemassa ja voi perua turhat katselmukset ja keskittyä niihin asuntoihin, jotka parhaiten täyttävät toivomuksesi.
 • Tämä takaa myöskin kestävän suhteen sinun ja meidän välillä, josta on sinulle suurta hyötyä ja tyydytystä myöskin tulevaisuudessa.

Vaihe 3 - Varaus sopimus

Kun olet löytänyt sopivan kiinteistön, ensimmäinen askel on suullinen tarjous, välittäjäsi tehtävänä on esittää se myyjälle.

Kun osapuolten välillä on päästy yksimielisyyteen kaikesta, niin seuraava askel on virallistaa tarjouksen ehdot kirjallisesti Esisopimuksella. Varausmaksu on yleensä 3.000 - 10.000 €. Varausmaksu takaa sen, että kiinteistö otetaan pois myynnistä ja se on varattu sinulle sovitulla kiinteällä hinnalla.

Vaihe 4 - Yksityinen kauppakirja

Kun myyjä on hyväksynyt ostajan tarjouksen, seuraava askel on allekirjoittaa Yksityinen kauppakirja tai velvoittava ostoaikomus. Tämä tehdään yleensä kahden viikon kuluessa virallisen tarjouksen hyväksymistä.

Tämän jälkeen paikallinen asianajajasi suorittaa tarvittavat tarkistukset koskien kiinteistön oikeudellisuutta ja mitätöi mahdolliset kiinnitykset ja maksamattomat velat. Yksityinen kauppakirja tai "sitova ostoaikomus" sisältää kaikki sovitut kauppaehdot, maksuehdot ja siinä myöskin määrätään lainhuudatuksen eli julkisen kauppakirjan (escritura publican) allekirjoitusajankohta. Tässä vaiheessa on tavallista, että ostaja maksaa 10% kauppahinnasta, HUOMAA!! jota EI palauteta. Eli, älä ei maksa mitään, jos et aio ostaa! Maksa vasta kun olet ihan varma mitä haluat!

Normaali käytäntö on ohittaa edellä mainittu vaihe ja siirtyä suoraan viralliseen kaupanvahvistamiseen yleisellä Notaarilla. Tämä varsinkin, jos ostajalla on rahat valmiina, eikä ole riippuvainen rahoituksesta.

Vaihe 5 - Kaupan vahvistaminen / lainhuudatus (Escritura)

Julkinen kauppakirja eli lainhuudatus tapahtuu Espanjassa, kun virallinen kauppakirja, "Escritura de Compraventa", on allekirjoitettu julkisen Notarin toimistossa hänen läsnäollessa ja lopullinen kauppasumme maksettu sekä kiinteistön hallintaoikeus luovutettu ostajalle (kiinteistön avaimet luovutettu uudelle omistajalle). Ostaja ja myyjä (tai heidän virallisesti valtuutetut edustajat) osallistuvat tähän yleisen Notaarin kaupanvahvistamistilaisuuteen.

Tässä tilaisuudessa julkinen Notaari tarkistaa osapuolten virallisen henkilöllisyyden, kiinteistön tiedot, varmistaa osapuolten yksimielisyyden kauppahinnasta ja varmistaa kiinteistön velattomuuden ja rasitteettomuuden maarekisteriotteesta.

Heti kun julkinen kauppakirja on allekirjoitetu, julkinen Notari faksaa kopion siitä paikalliseen maarekisteriin. Asunnon siirtoon liittyvät kunnalliset ja valtiolliset verot hoitaa paikallinen asianajajasi ja hän myöskin hoitaa kiinteistön kirjaamisen maarekisteriin. Kiinteistön maarekisteriotteen valmistuminen voi kestää jopa kaksi kuukautta. Sillä välin asianajajasi järjestää kunnallistekniikan kuten sähkö- , kaasu- ja vesisopimusten siirron nimiisi sekä järjestää niiden maksuliikenteen paikallisen pankin kautta.